Gemakkelijk werken door optimale planning
U beleeft pas echt plezier aan keukenarbeid wanneer de keuken aan uw individuele lichamelijke behoeftes voldoet. De ergonomische keukenindeling is aangepast aan de lichaamslengte van de persoon welke voornamelijk in de keuken gaat werken. De hoogtes van werk-, kast- en apparatuur inbouw zijn hierop afgestemd. Verder is het zo dat een keuken zinvol georganiseerd moet zijn.
Een ergonomisch geplande keuken biedt u:
Korte afstanden
in werkzones (afwassen, koken, voorbereiden, voorraad houden, bewaren)
in volgorde van gebruik
Makkelijk bereikbaar
waar ze gebruikt worden (pannen en bakvormen in de buurt van de oven/fornuis)
lades en kasten aan de hand van het aantal personen in de huishouding
het meest in de keuken bezig is links- of rechtshandig?
van wand- en tussenruimtes
Minder last van de rug
van de persoon welke hoofdzakelijk in de keuken zal werken
Sachsenküchen ERGOmatic biedt mogelijkheden voor verstelbare werkhoogtes
(bv. een lager geplaatst kookgedeelte wat een gezonde houding ondersteund)
welke naar voren open gaan en alles in één oogopslag zichtbaar maken
geplaatste oven en vaatwasser
ZITWERKPLAATS
Verdere tips
bv. door een zit-sta werkplaats
niet hoger dan schouderhoogte bewaren
staan, lopen, bukken, tillen of door de knieën gaan
dat de maximale pakhoogte van een persoon ca. 35 cm boven de lichaamslengte ligt
om verwondingen aan het hoofd, door openstaande kastdeuren te vermijden
ook op verdere lichamelijke beperkingen of handicaps
Wij geven graag persoonlijk advies met betrekking tot ergonomie in uw nieuwe keuken en ontwerpen samen met u een passende keuken.